blog

Welkom op mijn blog! Hier zal ik regelmatig wat plaatsen over van alles wat mij bezig houdt als striptekenaar. Verschillende fases van een project waar ik mee bezig ben of tekeningen die ik opduikel uit het archief. Overal zit weer een verhaal achter.

De laatste jaren heb ik voor veel verschillende opdrachtgevers gewerkt. Tegenwoordig maak ik vooral strips maar in het verleden heb ik ook het nodige illustratiewerk gedaan. Uiteenlopende klussen variërend van storyboards en visuals voor reclamebureaus tot albumillustraties voor bands. Redactioneel tekenwerk voor jeugdbladen en voorlichtende infographics voor een meer volwassen publiek. Het leuke daarvan vind ik dat ik een kijkje kan nemen in al die verschillende branches. Erg interessant.

Door de jaren heen heb ik zo’n beetje mijn weg gevonden in dit werk en verdeel ik mijn tijd over verschillende werkplekken. Zo ben ik samen met 6 andere tekenaars onderdeel van Studio Noodweer in Nijmegen waar ik aan verschillende opdrachten werk. Vanaf 2014 zit ik ook twee dagen per week op de redactie bij Donald Duck Weekblad, waar ik voornamelijk covers en illustraties voor het blad maak. Heel leerzaam om in een andere stijl te werken ook. En als de week verder nog wat ruimte biedt ga ik graag nog een dagje naar Funnyfarm in Arnhem, ook een studio met uiteenlopende tekenaars.

Veel plezier met lezen en geen zorgen, ik zal ook lekker veel plaatjes posten.

Maarten Gerritsen

LIKE / SHARE Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Reageer op ons berichtTop